'Kuyt niet als assistent op de bank bij Feyenoord; hoofdtrainer vanaf medio 2021'

'Kuyt niet als assistent op de bank bij Feyenoord; hoofdtrainer vanaf medio 2021'

22-05-2020 13:13
141

Dirk Kuyt zal komend seizoen niet op de Feyenoord-bank plaatsnemen. Said Bakkati gaat met Jaap Stam mee naar FC Cincinnati en dus hebben de Rotterdammers een assistent minder, maar Kuyt zal die rol niet gaan vervullen.

Het is nog steeds de bedoeling dat Kuyt jeugdtrainer blijft bij Onder-19 en kijkjes in de keuken neemt bij Feyenoord en in het buitenland. Daarnaast zal de gewezen aanvaller veelvuldig samenwerken met Frank Arnesen, de technisch directeur van Feyenoord. Een aanbieding om trainer te worden van het nieuw te vormen Feyenoord Onder-21 liet hij schieten.

Arnesen en Rob Jansen, zaakwaarnemer van Kuyt, hebben het Algemeen Dagblad laten weten dat de ex-international geen assistent zal worden. De krant schrijft wel dat het de bedoeling is dat Kuyt in de zomer van 2021 hoofdtrainer Dick Advocaat zal opvolgen.

Op dit moment heeft Advocaat met John de Wolf en Cor Pot nog altijd twee assistenten en het is dus nog niet zeker dat Feyenoord een nieuwe assistent gaat aantrekken. Bakkati was wel verantwoordelijk voor de standaardsituaties en diverse veldtrainingen. De Rotterdammers beraden zich over de invulling van de staf.