Breaking news

Schmidt accepteert schikkingsvoorstel KNVB en ontbreekt bij PSV

AZ heeft nieuws: 'voorbereidende werkzaamheden' voor nieuw stadiondak begonnen

AZ heeft nieuws: 'voorbereidende werkzaamheden' voor nieuw stadiondak begonnen

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 15:09vr 22-05-2020 om 15:09

Laatste update: zaterdag 23 mei 2020 om 10:14za 23-05-2020 om 10:14

Het AFAS Stadion van AZ krijgt binnenkort een nieuw dak, hebben de Alkmaarders vrijdagmiddag bekendgemaakt. Het vorige stadiondak stortte afgelopen zomer in tijdens een storm.

AZ moest zijn thuiswedstrijden vervolgens lange tijd buiten Alkmaar spelen, bij terugkeer in Alkmaar bespeelde men een stadion zonder dak. De tribunes zullen op termijn echter weer overdekt zijn. De 'voorbereidende werkzaamheden' zijn al ingezet, laat de club weten. 'Het nieuwe dak - naar een ontwerp van ZJA - wordt aan alle zijden vier meter langer richting het veld, waardoor het stadion de supporters meer comfort zal bieden bij regenachtig weer. De huidige lichtmasten worden vervangen door duurzame LED-verlichting in de dakrand.'

Het bedrijf BAM Bouw en Techniek - dat ervaring heeft met de bouw van meerdere stadions in Nederland én WK-tempels in Duitsland en Zuid-Afrika - zal de verbouwing begeleiden. De werkzaamheden worden tijdens de eerste helft van het komende seizoen uitgevoerd: AZ kan echter gewoon in het eigen stadion spelen, als de Eredivisie weer hervat wordt.

AZ-directeur Robert Eenhoorn is opgetogen over het akkoord met BAM. "Als club zetten we hiermee, ondanks de zware tijd waar we met elkaar in zitten, weer een stap vooruit door onze fans een veilig, comfortabel en innovatief stadion te bieden", laat hij weten aan de clubsite.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws