We zien wel waar ik straks eindig, 400 wedstrijden als prof zou mooi zijn

"We zien wel waar ik straks eindig, 400 wedstrijden als prof zou mooi zijn"

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 17:22vr 22-05-2020 om 17:22

Christian Kum debuteerde in het seizoen 2005/2006 in de Eredivisie, de competitie die hij – afgezien van een jaartje Jupiler League met ADO Den Haag in 2007/2008 – sindsdien trouw is gebleven. De in Duitsland geboren verdediger van VVV-Venlo zal ook komend seizoen tot het Eredivisie-meubilair behoren en koestert die status.

Kum liep uit zijn contract bij VVV, maar verlengde zijn verbintenis met nog één jaar: de oud-speler van ADO, sc Heerenveen, FC Utrecht en Roda JC staat op 310 Eredivisie-duels en mag komend seizoen verder aan zijn statistieken werken. "Er speelden wel wat dingetjes, in India bijvoorbeeld. Maar ik heb twee kids, dus of ik daar nou naartoe had moeten gaan... Nee, als ik naar het buitenland had gewild, dan had ik dat eerder in mijn loopbaan moeten doen", vertelt hij aan Voetbal International.

De 34-jarige verdediger doelt op de zomer van 2012, toen hij na zeven jaar ADO zijn eerste transfer ging maken. "Er was destijds interesse van clubs uit de Bundesliga en 2. Bundesliga. Dat was echter het jaar van het EK en die clubs wilden eerst kijken of daar nog een speler te halen was." Kum wilde daar echter niet op wachten. "Vervolgens deed SC Heerenveen me een mooie aanbieding en ging ik daarheen. Er was later ook nog wel wat mogelijk in Verweggistan, maar dat is niets voor mij."

De VVV-routinier kijkt nu al tevreden terug op zijn loopbaan, maar hoopt dat die voorlopig nog niet ten einde is. "We zien wel waar ik straks eindig, vierhonderd wedstrijden als prof (voorlopig zijn het er 343 in alle competities, red.) zou mooi zijn. Zolang het lichaam het volhoudt, ga ik in ieder geval graag zo lang mogelijk door in de Eredivisie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws