De Zeeuw betaalde 25.000 uit eigen zak na WK: 'KNVB en Ajax wezen naar elkaar'

De Zeeuw betaalde 25.000 uit eigen zak na WK: 'KNVB en Ajax wezen naar elkaar'

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 19:19vr 22-05-2020 om 19:19

Laatste update: zondag 24 mei 2020 om 12:30zo 24-05-2020 om 12:30

Het spelen van de halve finale op het WK in 2010 tegen Uruguay heeft Demy de Zeeuw uiteindelijk 25.000 euro gekost. In die wedstrijd werd De Zeeuw door Martin Caceres in z'n gezicht geschopt, waardoor hij zelfs even bewusteloos was. De Zeeuw hield er schade aan over, maar zowel de KNVB als Ajax wilde niets betalen.

Door de gruwelijke botsing moest De Zeeuw noodgedwongen worden gewisseld, al maakte hij de eerste helft nog wel af. "In de lucht was ik al bewusteloos, dus ik viel daarom ook raar neer", zegt De Zeeuw bij NPO Radio 1.

Er moest een operatie van 25.000 euro aan te pas komen om het gebit van De Zeeuw weer op orde te krijgen, maar de KNVB en Ajax wezen naar elkaar en weigerden voor de kosten op te draaien, al liet de KNVB toen wel weten de eerste zorg te hebben bekostigd. De Zeeuw speelde destijds in Amsterdam. "Het was een welles/nietes-spelletje met Ajax. De KNVB zei dat Ajax het moest betalen en Ajax zei dat de KNVB het moest betalen. Dat ging heen en weer."

"Bij Veronica had ik er nog een keer een interview over. Een jurist zei dat hij me misschien kon helpen, maar dat bleek niet meer te kunnen. Toen heb ik het gewoon zelf betaald. Nu is het leergeld, ik weet dat ik alles zelf moet checken met verzekeringen etc.."

"Het is heel gek, want Robben raakte ook geblesseerd en daar werd een benefietwedstrijd tegen Bayern München voor georganiseerd. Maar ik ben Demy de Zeeuw en geen Arjen Robben. Het is meer een principekwestie. Een maand geleden moest ik weer naar de tandarts. Ze hebben er toen een brug ingezet, omdat een wortel na tien jaar ook nog doodging. Het is gek dat je daar als speler niet verzekerd bent. Als er hele erge dingen zouden gebeuren, weet je niet wat er zou moeten gebeuren", zegt De Zeeuw.

"We zijn met de advocaten naar de KNVB en Ajax geweest, maar niemand deed er wat aan. Ze wezen naar elkaar. Uiteindelijk moest ik de rekening betalen, omdat ik anders de tandarts op m'n dak zou krijgen. Ik heb het zo gelaten. Als ik nu ga reizen, moet ik me goed verzekeren. Laten we hopen dat ze het nu goed geregeld hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws