'Ik heb mijn periode bij Feyenoord al verwerkt, je moet verder'

'Ik heb mijn periode bij Feyenoord al verwerkt, je moet verder'

22-05-2020 20:41 Laatste update: 20:48
65

Jaap Stam gaat met volle kracht vooruit na zijn mislukte periode bij Feyenoord. Hij werd donderdag aangesteld bij het Amerikaanse FC Cincinatti.

Stam krijgt dus al snel een herkansing als trainer nadat zijn korte periode bij Feyenoord uiteindelijk niets werd. Hij stapte zelf op. "Die heb ik al verwerkt. Sommige dingen gaan je niet in de koude kleren zitten", zegt Stam tegen FOX Sports. "Bij Feyenoord, een fantastische club, ben ik dag en nacht bezig geweest. Dat gaat aan je vreten. Je wilt dingen veranderen. Soms heeft dat tijd nodig, maar dat krijg je niet altijd en soms lukt het niet."

De stress was van het gezicht van Stam af te lezen. "De ene eet veel meer en de ander maakt zich steeds meer zorgen en gaat er wat anders uitzien. Dat was bij mij misschien het geval. Daar moet je van leren. Uiteindelijk moet je verder."

Stam heeft geleerd van zijn periode bij Feyenoord. Hij wil geen specifieke dingen uitlichten. "Er zijn wel dingen die ik nu anders had gedaan, al was het geen fout. Dat weet ik nu voor mezelf."