Twijfels over Ajax-transfer: 'Onana maakt regelmatig echt essentiële fouten'

Twijfels over Ajax-transfer: 'Onana maakt regelmatig echt essentiële fouten'

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 12:12za 23-05-2020 om 12:12

Ajax hoeft deze zomer niet meteen te vrezen voor een vertrek van Andre Onana. Dat stelt Keje Molenaar, die niet denkt dat een topclub diep in de buidel zal tasten voor de 24-jarige doelman.

"Ik weet niet of Onana gaat deze zomer. Ik denk dat het allerlaatste dat clubs nu kopen een keeper is, in deze tijd", vertelt de FC Volendam-directeur bij NH Sportcafé. "Ik denk dat de hele transfermarkt voorlopig erg stil blijft. Om dan een keeper voor veertig miljoen euro te kopen, zie ik niet zo zitten."

Molenaar is bovendien allerminst overtuigd van de Kameroener. "Onana heeft wel punten gewonnen voor Ajax, maar hij heeft er ook een paar verloren hoor." Hij denkt daarbij niet alleen aan het tijdrekken tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. "Wat dacht je tegen AZ? Dat hij zomaar twee keer de goal uitkomt. Hij is niet zo fantastisch als iedereen zegt. Hij maakt regelmatig echt essentiële fouten. Het is geen Van der Sar, bijvoorbeeld."

Ook de huidig algemeen directeur van Ajax was in het begin van zijn carrière niet foutloos, werpt commentator Leo Driessen tegen. "In het begin ja, maar later heeft Edwin weinig echte fouten meer gemaakt. Dat was echt een complete keeper", besluit Molenaar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat moet Ajax vragen voor Onana?

40-50 miljoen
43%
30-40 miljoen
37%
20-30 miljoen
20%
(7665 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws