Vrouw Kolasinac betrapt met stroomstootwapen: Zij dacht dat het wel kon

Vrouw Kolasinac betrapt met stroomstootwapen: "Zij dacht dat het wel kon"

23-05-2020 15:20
17

Bella Kolasinac, de partner van Arsenal-verdediger Sead Kolasinac, is op de luchthaven aangehouden door de Engelse politie. Zij vloog van Duitsland naar Engeland, met een stroomstootwapen op zak.

Het importeren van dergelijke 'stun guns' is verboden in Engeland: mevrouw Kolasinac had een half jaar de cel in kunnen gaan, maar de autoriteiten hielden het bij een waarschuwing. Volgens een woordvoerder van het stel was er sprake van een misverstand. "Het wapen zat nog in de verpakking en er zaten geen batterijen in", legt hij uit aan The Sun. "Bella had vooraf nog contact opgenomen met de vliegmaatschappij om er zeker van te zijn dat ze niet in strijd met de wet handelde."

De reactie kwam pas binnen, toen het vliegtuig naar Engeland al onderweg was. "Ze kreeg een e-mail waarin stond dat het illegaal was, maar toen zat ze al in de lucht, terwijl haar telefoon niet aan stond. Maar zij dacht dat het wel kon. In Duitsland is het legaal om dit soort apparaten kunnen in je bagage mee te nemen, mits de eigenaar daar toestemming voor heeft."

Het aanschaffen van het stroomstootwapen was volgens de zegsman een voorzorgsmaatregel, in reactie op de geruchtmakende aanval op Kolasinac en teamgenoot Mesut Özil. De twee werden afgelopen zomer op klaarlichte dag bedreigd door twee mannen met messen. Kolasinac zette toen de tegenaanval in, Özil vluchtte met zijn vrouw een restaurant in.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔜❤️🔙 can’t wait 😻 @seadk6

Een bericht gedeeld door Susubelle Kolašinac (@bellakolasinac) op