Bosz op Champions League-koers na spectaculaire overwinning bij Gladbach

23-05-2020 17:22 Laatste update: 17:26
19

De Bundesliga-topper tussen Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach is in een overwinning geëindigd voor de mannen van Peter Bosz. Die Werkself knokten zich naar een 1-3 zege in het Borussia Park.

Het stadion in Mönchengladbach was gedeeltelijk gevuld met dertienduizend kartonnen poppen en zij 'zagen' dat Leverkusen uitstekend van start ging. Kai Havertz werd al na zeven minuten vrijgespeeld en het toptalent van de ploeg van Peter Bosz liet zich die kans niet ontnemen: 0-1.

Gladbach moest als nummer drie van de Bundesliga-ranglijst met een antwoord komen, maar dat liet lang op zich wachten. Het waren zelfs de bezoekers die vlak voor rust het dichtst bij een volgend doelpunt waren, maar Kerem Demirbay kreeg de bal van dichtbij niet langs gelegenheids-doelman Nico Elvedi. De Zwitser redde met een onorthodoxe ingreep op de doellijn.

Na rust kwam de wedstrijd in een stroomversnelling terecht. Eerst werd een fijne aanval van Gladbach knap afgerond door Marcus Thuram (1-1), vervolgens misten Die Fohlen een dot van een kans op 2-1 en tenslotte was het Leverkusen dat een twijfelachtige strafschop kreeg te nemen. Dat buitenkansje was wel besteed aan de 20-jarige Havertz, die er 1-2 van maakte.

Met die stand zou Leverkusen over Gladbach heengaan en een Champions League-plek innemen. Wederom werd er een reactie van de thuisploeg gevraagd, maar die kwam er in het restant van de wedstrijd niet meer. Tien minuten voor tijd kopte Sven Bender de 1-3 tegen de touwen en zaten de drie belangrijke punten definitief in de tas van Peter Bosz en zijn mannen.

Overige wedstrijden
In de strijd tegen degradatie deed Werder Bremen, met Davy Klaassen in de basis, uitstekende zaken. Die Werderaner wonnen met 1-0 bij Freiburg dankzij een goal van Leonardo Bittencourt, die op fraaie wijze werd voorbereid door Klaassen. In de slotfase werd het nog nerveus voor Werder toen Philipp Bargfrede werd weggestuurd, maar de drie punten kwamen niet meer in gevaar. Daardoor naderen Klaassen en co de 'veilige' zestiende stek van Düsseldorf tot op twee punten.

Het Hoffenheim van trainer Alfred Schreuder speelde teleurstellend gelijk bij hekkensluiter Paderborn: 1-1. Robert Skov zette Hoffenheim al na vier minuten op voorsprong, maar zes minuten later blunderde de defensie van Schreuder en kreeg Dennis Srbeny de kans om op fraaie wijze gelijk te maken. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en daardoor blijft Hoffenheim negende.