Dortmund kiest momenten om toe te slaan en lijkt klaar voor kraker tegen Bayern

23-05-2020 17:25 Laatste update: 17:29
6

Borussia Dortmund heeft de druk op Bundesliga-koploper Bayern München weer opgevoerd. De ploeg van trainer Lucien Favre sprankelde minder dan tijdens de derby tegen Schalke 04, maar zette VfL Wolfsburg zonder noemenswaardige problemen opzij.

Wout Weghorst was namens de gastheren dicht bij een doelpunt, maar de eerste de beste kans voor Dortmund was direct raak. Erling Braut Haaland maaide over de bal heen na een keurige aanval over rechts, waardoor Raphaël Guerreiro binnen kon tikken bij de tweede paal: 0-1. Na rust gingen de gasten verder zonder Mats Hummels, die gespaard werd voor de kraker tegen Bayern München van dinsdagavond.

Aan het begin van de tweede helft werd het even hectisch voor BVB. Renato Steffen schoot via de lat over en zette even later doelman Roman Bürki aan het werk met een inzet van afstand. Het zakelijk spelende Dortmund wachtte op het uitgelezen moment om de wedstrijd definitief te beslissen. In het slotkwartier was het zover: invaller Jadon Sancho speelde Achraf Hakimi vrij na een vloeiende counter en de rechtsback legde de 0-2 eindstand vast.

Wolfsburg eindigde het treffen met zijn tienen: Felix Klaus raakte Manuel Akanji op de achillespees en kreeg na inmenging van de VAR een rode kaart. Dortmund kon de wedstrijd rustig uitspelen, met de wedstrijd tegen Bayern op komst. Of het onderlinge gat één, twee of vier punten zal zijn, moet later op de zaterdag blijken: Der Rekordmeister ontvangt dan Eintracht Frankfurt.