Koeman nog steeds dankbaar dat hij me voor de leeuwen wilde gooien in Europa

"Koeman nog steeds dankbaar dat hij me voor de leeuwen wilde gooien in Europa"

23-05-2020 17:58 Laatste update: 18:01
20

Mason Holgate kwam sinds 2016 tot 75 officiële wedstrijden namens Everton en is vooral Ronald Koeman dankbaar. De twee werkten tussen 2016 en 2017 ruim één jaar lang samen op Goodison Park.

Holgate was in 2015 opgepikt bij Barnsley, maar kreeg tijdens zijn debuutseizoen geen minuut speeltijd in de Everton-hoofdmacht. Toen kwam Koeman echter over van Southampton. "Ik had verwacht dat ik uitgeleend zou worden. Maar toen we op trainingskamp naar Oostenrijk gingen, nam Koeman me apart. Hij zei me dat ik onderdeel zou worden van het eerste elftal en niet verhuurd zou worden", vertelt de verdediger aan The Liverpool Echo. "Dat hij zoveel vertrouwen in mij had, daar kan ik Koeman niet genoeg voor bedanken."

Wedden

Meer odds

Het eerste elftal van Everton bleek een harde leerschool: tijdens het seizoen 2017/2018 kwam Holgate met The Toffees uit in de Europa League, tegen Atalanta Bergamo. "Ik was rechtsback en Koeman waarschuwde mij al de hele week voor Alejandro Gómez, hun dangerman. Hij kwam graag vanaf links naar binnen om met rechts te schieten. En dat deed hij ook: hij schoot de bal vanaf dertig meter in de kruising... Geen fijne momenten, maar wel leerzaam", aldus Holgate. "Maar ik ben Koeman nog steeds dankbaar dat hij me voor de leeuwen wilde gooien in Europa."