'Ajax en Tagliafico komen transferbedrag overeen: PSG op het vinkentouw'

'Ajax en Tagliafico komen transferbedrag overeen: PSG op het vinkentouw'

24-05-2020 07:09
287

Ajax en Nicolás Tagliafico zijn een bedrag overeengekomen waarvoor de Argentijnse international mag vertrekken uit de Johan Cruijff Arena. De linksback moet 25 miljoen euro opleveren, meldt de Argentijnse tak van Diario AS, dat rept van 'een koopje'.

Daarmee is Tagliafico goedkoper dan enkele andere gewilde linkervleugelverdedigers, zoals Alejandro Grimaldo (Benfica) en Alex Telles (FC Porto). Zij hebben een prijskaartje van 30 tot 40 miljoen. De Braziliaan is nadrukkelijk in beeld bij Paris Saint-Germain, maar de onderhandelingen van de Franse topclub met FC Porto bevinden zich enigszins in een impasse.

Waar de Portugezen dus minimaal 30 miljoen willen, bood PSG tot dusver niet meer dan 20 miljoen. Volgens AS zien de Parijzenaars in Tagliafico een passend alternatief als er geen schot in de zaak komt. De Ajax-verdediger wacht rustig af, want hij weet zich ook in de belangstelling van Chelsea. De laatste weken werd hij bovendien in verband gebracht met FC Barcelona en Atlético Madrid.

Tagliafico maakte onlangs zijn transferwens kenbaar. "Je droomt er altijd van om in de beste competities en bij de beste clubs te spelen. Ajax is een geweldige club, maar de competitie is niet heel sterk", zei de 27-jarige Argentijn, die een contract heeft tot medio 2022. Hij kwam begin 2018 voor vier miljoen euro over van Independiente.