'Onrust in Barça-selectie: geplaagde Catalanen zetten bijna hele selectie te koop'

'Onrust in Barça-selectie: geplaagde Catalanen zetten bijna hele selectie te koop'

24-05-2020 07:55
107

Het is zeer onrustig bij FC Barcelona, dat hard wordt getroffen door de coronacrisis. De Spaanse kampioen lijdt enorme financiële schade en is bereid om bijna elke speler te verkopen, meldt Marca.

De selectie van Barça moest noodgedwongen al zeventig procent van het salaris afstaan, maar daarmee zijn de zorgen niet weg in Camp Nou. Volgens de Spaanse sportkrant hoeven slechts zes spelers niet te vrezen voor een transfer: Marc-Andre ter Stegen, Gerard Piqué, Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Lionel Messi en Ansu Fati.

Voor elke andere speler geldt dat een verkoop niet ondenkbaar is als het de financiële pijn kan verlichten. Die houding van de Catalaanse bestuurders valt slecht bij de selectie van trainer Quique Setién, schrijft Marca. Onder meer Clement Lenglet uit zijn zorgen. "Ik hoop dat ik nog bij Barcelona speel volgend jaar, het hangt af van de transferperiode. Niemand weet wat er gaat gebeuren in deze speciale periode, maar ik hoop te blijven."

Ivan Rakitic, Arturo Vidal, Neto, Jean-Clair Todibo, Ousmane Dembélé, Moussa Wagué and Júnior Firpo mogen hoe dan ook verkocht worden. Zij kunnen net als veel van hun teamgenoten ook worden ingezet als ruilmiddel voor de transfers van Lautaro Martínez en Miralem Pjanic, want hun komst heeft Barça nog niet uit het hoofd gezet.