Rust bij Sparta: 'Brengen moeiteloos Eredivisie-waardig elftal op de been'

Rust bij Sparta: 'Brengen moeiteloos Eredivisie-waardig elftal op de been'

24-05-2020 10:40
36

Ook Sparta voelt de coronacrisis, maar de Rotterdammers staan er in verhouding tot andere clubs behoorlijk voor. Technisch directeur Henk van Stee incasseerde al vijf miljoen euro door Ragnar Ache en Halil Dervisoglu in een vroeg stadium te verkopen.

Op Het Kasteel heerst daardoor behoorlijke financiële rust, al kan Van Stee niet doorpakken op de transfermarkt. "Met het halen van extra spelers zal ik voorlopig pas op de plaats moeten maken", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "We willen er graag nog vier, vijf spelers bij. Alleen valt nu nog moeilijk te zeggen wat mogelijk is. Er is natuurlijk wel wat aan de hand in de wereld, hé."

Sparta versterkte zich al wel met Lennart Thy (PEC Zwolle) en Michaël Heylen (FC Emmen), waardoor de club ook sportief zijn zaakjes aardig op orde heeft. De belangrijkste vacatures zijn immers ingevuld. "En dat verschaft ons wat lucht voor de maanden die komen gaan", stelt Van Stee. "Als de competitie morgen zou beginnen, kunnen we moeiteloos een Eredivisie-waardig elftal op de been brengen."

Wel moet de Sparta-directeur mogelijk concessies doen aan het spelersbudget van afgelopen seizoen, zo'n 3,5 miljoen euro. "Ik hoop van harte dat onze supporters en sponsors allemaal weer een seizoenkaart zullen kopen. We hebben ze nu harder nodig dan ooit."