Afgang voor Schalke 04: Augsburg pakt volle buit in Gelsenkirchen

Afgang voor Schalke 04: Augsburg pakt volle buit in Gelsenkirchen

24-05-2020 15:25 Laatste update: 15:28
23

Schalke 04 blijft na de herstart van het seizoen aanmodderen in de Bundesliga. Die Königsblauen bleken ook in de eigen Veltins-Arena onmachtig en gingen met 0-3 onderuit tegen FC Augsburg.

Schalke wist voor de coronauitbraak al zes duels op rij niet te winnen en kreeg vorig weekeinde meteen klop van Borussia Dortmund (4-0). Tegen Augsburg ging het van kwaad tot erger voor de ploeg van trainer David Wagner. Collega Heiko Herrlich beleefde juist een droomdebuut, nadat hij vorige week geschorst was omdat hij het spelershotel verliet om een tube tandpasta te kopen.

Herrlich kon al na zes minuten juichen dankzij een weergaloze vrije trap van Eduard Löwen. Schalke moest in de achtervolging en had ook veel balbezit, liefst 73 procent in de eerste helft, maar wist amper gevaar te stichten. Ook na de pauze bakte de thuisploeg er eigenlijk niets van. Het werd zelfs nog erger voor Schalke.

Noah-Joel Sarenren-Bazee profiteerde na 76 minuten van dramatisch verdedigen en in de slotfase strooide Sergio Cordova nog wat meer zout in de Schalke-wond: 0-3. Nummer acht Schalke staat ondanks de nederlaag nog altijd slechts twee punten achter VfL Wolfsburg, dat de zesde plek in handen heeft. Maar de laatste twaalf duels leverden slechts één zege op.