Bosz niet te stoppen met Leverkusen: Ik denk dat we daar heel erg goed in zijn

Bosz niet te stoppen met Leverkusen: "Ik denk dat we daar heel erg goed in zijn"

24-05-2020 16:56
12

Het loopt als een trein bij Bayer Leverkusen, tot grote tevredenheid van Peter Bosz. De trainer is blij met zijn ploeg, die zaterdag met 1-3 te sterk was voor concurrent Borussia Mönchengladbach.

Het was de dertiende zege in de vijftiende wedstrijd van Leverkusen in 2020. Een Champions League-ticket komt daardoor steeds dichterbij. "We bouwen het team zo op dat we fysiek altijd een stap voorwaarts kunnen zetten. Tot de allerlaatste speeldag. Ik denk dat we daar heel erg goed in zijn", vertelt Bosz aan Kicker.

Wedden

Meer odds

De trainer constateert dat zijn spelopvatting steeds beter ingesleten raakt. "Uiteindelijk zijn het altijd de spelers die het moeten doen. Zij weten precies hoe we willen spelen. Het is natuurlijk zo dat de nieuwe spelers hier al bijna een jaar spelen, dus ze begrijpen elkaar beter, zien steeds meer wat de trainer wil en doen het echt goed."

Leverkusen versloeg Gladbach zaterdag met 1-3 door goals van Kai Havertz (tweemaal) en Sven Bender. Marcus Thuram maakte tussendoor de gelijkmaker namens de thuisploeg. Door de zege staat de ploeg van Bosz nu derde met acht punten minder dan koploper Bayern München.