RB Leipzig vernedert Mainz wéér en maakt er 13-0 van over twee wedstrijden

24-05-2020 17:22
16

RB Leipzig heeft zondag de eerste overwinning sinds de Bundesliga-herstart geboekt. Het armetierige FSV Mainz van Jeremiah St. Juste, Jean-Paul Boëtius en de vroeg gewisselde Jeffrey Bruma werd getrakteerd op een 0-5 nederlaag. Timo Werner maakte een hattrick.

Mainz had in eigen huis niets te vertellen tegen RB Leipzig, dat na 36 minuten al op een 0-3 voorsprong stond. Werner brak de ban, Yussuf Poulsen verdubbelde de voorsprong en Marcel Sabitzer maakte de derde van de middag. De defensie van Mainz, met St. Juste en Bruma, werd aan alle kanten overvleugeld door de Red Bull-machine van trainer Julian Nagelsmann.

Na rust gaf RB Leipzig de voetbalshow een passend vervolg. Kevin Kampl schudde St. Juste van zich af, combineerde met Christopher Nkunku en boodWerner een niet te missen kans: 0-4. Bruma stond toen al niet meer op het veld. Hij werd in de rust gewisseld. Na 75 minuten werd het óók nog 0-5. Werner haalde de trekker over en tekende daarmee voor zijn tweede hattrick dit seizoen.

In november was RB Leipzig al eens met 8-0 te sterk voor Mainz, die nog steeds in acute degradatienood verkeert. Het verschil met nummer zestien Fortuna Düsseldorf (nacompetitieplek) is vier punten. RB Leipzig passeert Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen en staat nu derde.