Cambuur staat voor bepalende discussie met KNVB: Ik noem geen bedragen

Cambuur staat voor bepalende discussie met KNVB: "Ik noem geen bedragen"

25-05-2020 08:05
107

SC Cambuur zit maandag om tafel met de KNVB om te praten over financiële compensatie. Als de uitkomst van het gesprek niet bevalt, onderneemt de nummer één van de Keuken Kampioen Divisie mogelijk verdere juridische stappen.

Dat bevestigt algemeen directeur Ard de Graaf aan de Volkskrant. Nu ook de rechter promotie naar de Eredivisie heeft geblokkeerd, wil Cambuur geld zien. "Wij worden dubbel geraakt", zegt De Graaf. "Je mag een handreiking van de KNVB verwachten als je zo wordt gedupeerd."

Cambuur bepaalt aan de hand van het aangeboden 'overlevingspakket' of de club afziet van nieuwe stappen. "Ik noem geen bedragen, ik hoop dat we tot een goede oplossing komen", aldus De Graaf, die met Cambuur miljoenen misloopt door het KNVB-besluit om geen promotie en degradatie toe te passen.

Ook had de directie in de aanloop naar het kampioenschap al enkele 'Eredivisie-contracten' uitgedeeld. De Graaf: "We moesten spelers nieuwe contracten bieden met een hoger salaris om te voorkomen dat ze gratis de deur uitliepen. Dat kon ook, omdat we met één en driekwart been in de Eredivisie stonden."

"Nu hebben we geld uitgegeven dat we niet ontvangen. Dat zijn geen gederfde inkomsten, maar betekent een scheur in je broek. Het raakt ons direct in de bedrijfsvoering voor de komende jaren."