'Mokerslag AZ: vaste waarde weigert voorstel definitief en vertrekt transfervrij'

'Mokerslag AZ: vaste waarde weigert voorstel definitief en vertrekt transfervrij'

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 08:24ma 25-05-2020 om 08:24

Verrassend nieuws uit België: Stijn Wuytens verlaat AZ. De dertigjarige verdediger heeft afgelopen weekend een Alkmaars voorstel om zijn aflopende contract met twee jaar te verlengen definitief afgeslagen.

Met dat nieuws pakt Het Belang van Limburg maandagochtend uit. Wuytens speelde de laatste vijf seizoenen bij AZ en was een vaste waarde. Dit seizoen stokte de teller bij 21 competitiewedstrijden. Wuytens kon zijn aflopende contract met twee jaar verlengen, maar heeft het voorstel definitief naast zich neergelegd en is vanaf 1 juli transfervrij.

Het besluit van Wuytens is een mokerslag voor AZ. Arne Slot, trainer van de Alkmaarse club, sprak vorige week nog de hoop uit dat de ervaren Belg zou blijven. "We hebben bijna geen aflopende contracten, alleen Ron Vlaar en Stijn Wuytens. Die wil ik er graag bij houden, zij zijn in gesprek met de clubleiding", zei hij tegen Voetbal International.

Wuytens werd opgeleid door PSV en kwam na omzwervingen bij De Graafschap en Beerschot in 2013 terecht bij Willem II. Sinds januari 2016 is hij AZ'er.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws