Heerenveen bereikt akkoord met spelers: 'Dat begrijpt onze groep heel goed'

Heerenveen bereikt akkoord met spelers: 'Dat begrijpt onze groep heel goed'

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 15:19ma 25-05-2020 om 15:19

SC Heerenveen heeft met de spelersgroep een akkoord bereikt over de tijdelijke verlaging van de salarissen. Ook de technische staf en het management leveren in, zo meldt de Friese club in een verklaring.

Het is niet bekend hoeveel de spelers precies moeten inleveren, maar de afspraken gemaakt door de Federatie Betaald Voetbal Organisaties, de spelersvakbonden VVCS en ProProf en de Coaches Betaald Voetbal vormen de basis voor het akkoord. De spelersgroep heeft 'unaniem ingestemd' met het voorstel van Heerenveen. "Alleen samen komen we door deze crisis", zegt algemeen directeur Cees Roozemond. "Dat begrijpt onze spelersgroep gelukkig heel goed. Een prachtig gebaar van de selectie en alle collega's die hun steentje bijdragen door in te leveren voor het grotere goed. Dit sterkt ons in de overtuiging dat we ons door deze crisis heen kunnen slaan."

Volgens Hicham Faik waren alle spelers bereid om mee te denken. "Het zijn zware tijden", zegt de middenvelder namens de spelersraad. "Dat is bij sc Heerenveen niet anders. We zijn solidair met de club, de mensen die hier werken, de supporters, sponsoren en iedereen die nog meer bij sc Heerenveen betrokken is. Wij zijn heel blij dat we op deze manier iets voor de club kunnen doen."

Eerder bereikten onder meer PSV, PEC Zwolle, Heracles Almelo, FC Groningen, FC Utrecht, FC Twente, Sparta en VVV-Venlo een akkoord met de spelers over een salarisoffer.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws