'Ongelooflijke' actie De Jong: 'Onbestaanbaar dat je zoveel risico neemt'

'Ongelooflijke' actie De Jong: 'Onbestaanbaar dat je zoveel risico neemt'

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 16:10ma 25-05-2020 om 16:10

Laatste update: maandag 25 mei 2020 om 16:21ma 25-05-2020 om 16:21

Dat Luuk de Jong samen met drie ploeggenoten van Sevilla de corona-maatregelen aan zijn laars lapte in Spanje, is onbegrijpelijk. Dat stelt commentator Jeroen Grueter in de voetbalpodcast van de NOS.

De Nederlandse spits van Sevilla vierde zaterdag samen met onder meer Lucas Ocampos, Franco Vázquez en Éver Banega een feestje. "Het is echt ongelooflijk dat je zoiets doet, maar het is misschien nog wel ongelofelijker dat er een foto van wordt gemaakt", reageert Grueter. "Als die foto niet naar buiten komt, dan kraait er waarschijnlijk geen haan naar. Als er nou één voetballer is van wie ik zoiets niet verwacht had, is het Luuk de Jong."

Volgens Grueter had het hoe dan ook nooit zover mogen komen. "Je bent topsporter, daar hoort een bepaalde discipline bij. Het is onbestaanbaar dat je zoveel risico neemt, dat kan gewoon niet." Ook collega-commentator Jeroen Elshoff noemt het 'oliedom'. "Uitgerekend op de dag dat de herstart van de Spaanse competitie wordt aangekondigd. Ik denk dat hij ook echt baalt van deze actie. Het zou mij ook niet verbazen als deze spelers geschorst worden."

Jan Roelfs wil niet al te zwaar tillen aan het voorval. "Ik wil het niet goed praten, maar als ik door Arnhem loop zie ik ook mensen bij elkaar zitten. Ze zaten in de buitenlucht, ik kan me best voorstellen dat ze zich dan wat vrijer voelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws