Swart bevestigt: 'UEFA denkt na over Champions League in compacte vorm'

Swart bevestigt: 'UEFA denkt na over Champions League in compacte vorm'

25-05-2020 20:46
21

Jacco Swart verwacht dat de Champions League en de Europa League nog worden afgemaakt. De directeur van de European Leagues laat weten dat de UEFA de competities in augustus wil hervatten.

"In alle landen individueel is het al een enorme puzzel om aan het voetballen te komen. Dat is met internationale competities – met het onderlinge reizen – alleen maar complexer", steekt Swart van wal tegenover de NOS. De oud-directeur van de Eredivisie zit als lid van de 'kalenderwerkgroep' van de Europese bond dicht op het vuur.

"De UEFA is allerlei scenario's aan het bedenken. Het scenario dat concreet op tafel ligt voor de Champions League en de Europa League is dat de maand augustus gebruikt wordt om die competities af te ronden", aldus Swart. "Hoe die plannen er in detail uitziet weet ik niet. Maar ze zijn aan het nadenken om dat in een compactere vorm te doen."

De verwachting is dat de UEFA volgende maand een klap geeft op de plannen. Dan komt het bestuur van de bond bijeen. Marca meldde vorige week al dat er wordt gedacht aan een competitiemodel met een 'final four'.