Ajax en Van der Sar reageren verrast op AZ-actie: 'Bij ons was niets bekend'

Ajax en Van der Sar reageren verrast op AZ-actie: 'Bij ons was niets bekend'

25-05-2020 21:32 Laatste update: 22:44
242

Ajax is niet te spreken over de poging van AZ om via de UEFA het kampioenschap van de Eredivisie te claimen. In Amsterdam was niets bekend van de Alkmaarse actie.

"Bij ons was hiervan niets bekend. We hebben geregeld contact en zijn hierdoor verrast", laat algemeen directeur Edwin Van der Sar in een korte reactie aan Voetbal International weten. AZ is van mening dat onderling resultaat zwaarder moet wegen dan doelsaldo. Het onderlinge resultaat is in het voordeel van de Alkmaarders: 1-0 en 0-2. De UEFA verwees de club door naar de KNVB, dat meteen aangaf de eindstand niet te zullen aanpassen.

Wedden

Meer odds

Volgens Van der Sar heeft de actie van AZ geen gevolgen voor het solidariteitsfonds. "Wij zijn solidair en geven daarom ook al geld aan beide divisies en willen juist een extra bedrag komend seizoen reserveren. Hierover zijn we nu in gesprek. Dat willen we doen voor de Eredivisie, maar zeker ook voor de Keuken Kampioen Divisie. Zodat we met zo veel mogelijk clubs zo goed mogelijk door deze zware tijden kunnen komen."