FC Twente zwaait Spanjaarden uit: ook smaakmaker Cantalapiedra vertrekt

FC Twente zwaait Spanjaarden uit: ook smaakmaker Cantalapiedra vertrekt

25-05-2020 21:45
30

FC Twente moet deze zomer afscheid nemen van Aitor Cantalapiedra. De 24-jarige Spaanse smaakmaker vertrekt transfervrij uit de Grolsch Veste, zo maakt hij via Instagram bekend.

Cantalapiedra speelde twee seizoenen voor Twente. De aanvaller was vooral in zijn debuutseizoen van grote waarde, toen de Tukkers naar de Eredivisie promoveerden. Dit jaar was hij goed voor zeven goals en vier assists in 21 competitieduels.

'Het waren twee geweldige jaren. Waarschijnlijk was het de beste tijd die ik als voetballer heb gehad', laat Cantalapiedra weten. 'Ik heb de kans gekregen mezelf te laten zien in het profvoetbal. Ik heb veel liefde en steun gekregen van de fans en de geweldige herinneringen hebben een plek in mijn hart.'

Cantalapiedra kwam in 2018 over van het tweede team van Sevilla. Hij speelde eerder in de jeugd van FC Barcelona en Villarreal. Waar de buitenspeler zijn loopbaan voortzet, is nog niet bekend. In Griekse media wordt Cantalapiedra wel nadrukkelijk in verband gebracht met Panathinaikos.

FC Twente ziet zijn Spaanse enclave flink slinken. Ook Javier Espinosa kondigde maandag zijn vertrek aan, terwijl Oriol Busquets terugkeert naar Barcelona. Eerder maakte de club bekend dat het contract van trainer Gonzalo Garcia niet verlengd wordt.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you so much @fctwente ❤️

Een bericht gedeeld door Aitor Cantalapiedra (@a.cantalapiedra) op