Ook bij Gudde 'grote verbazing' om AZ: 'We maken stappen met de top-vier'

Ook bij Gudde 'grote verbazing' om AZ: 'We maken stappen met de top-vier'

25-05-2020 22:35
219

De KNVB is overvallen door AZ, dat achter de rug van de voetbalbond en Ajax om bij de UEFA probeerde de eerste plaats van de Eredivisie op te eisen. Dat meldt De Telegraaf. Bondsdirecteur Eric Gudde werd door de UEFA op de hoogte gesteld van de Alkmaarse actie.

"We zijn op de goede weg qua solidariteit, we maken stappen met de top-vier, inclusief AZ. Vandaar dat onze verbazing groot is. We waren hier niet van op de hoogte", vertelt Gudde aan De Telegraaf. De UEFA verwees AZ door naar Zeist, waar het nul op het rekest kreeg.

"De UEFA heeft de club geantwoord dat het bepalen van de eindrangschikking een zaak van de lokale bond is. De brief van AZ heeft geen aanleiding gegeven om onze beslissing te veranderen. Inmiddels hebben wij AZ schriftelijk laten weten dat de verdeling van de Europese tickets ongewijzigd blijft", legt Gudde uit.

"Zoals ook aangegeven in de besluitvorming zijn de reglementen hierover duidelijk; het doelsaldo wordt als eerste aangehouden bij een gelijk aantal punten. Dit is artikel 17 van het reglement wedstrijden betaald voetbal", besluit de KNVB-directeur.