FC Utrecht-poging 'kansloos': 'Dat heeft de KNVB keurig gedaan'

FC Utrecht-poging 'kansloos': 'Dat heeft de KNVB keurig gedaan'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 10:34di 26-05-2020 om 10:34

De poging van FC Utrecht om via de UEFA af te dwingen dat de bekerfinale nog gespeeld gaat worden is kansloos. Dat zegt Jacco Swart, managing director van competitiebelangenbehartiger European Leagues, tegen de NOS.

FC Utrecht heeft een vuistdik rapport naar de UEFA gestuurd waarin het stelt dat de KNVB niet alle opties heeft onderzocht om het bekertoernooi op een juiste manier te eindigen. De club wil nu in juli alsnog de bekerfinale tegen Feyenoord spelen met als inzet een plek in de Europa League. Dat moet desnoods in Duitsland of op Bonaire gebeuren, aldus de Domstedelingen.

Swart denkt dat de poging van FC Utrecht weinig kans van slagen heeft. "De KNVB heeft de richtlijnen van de UEFA voor het beëindigen van de competitie gevolgd. Ze hebben de voorkeur gegeven aan de ranglijst in de competitie boven de prestaties in de bekercompetities bij het verdelen van de Europese plekken. Dat hebben ze keurig gedaan", zegt Swart tegen de NOS.

Op dit moment hanteert de UEFA 3 augustus als inschrijfdatum voor de Europese competities. In Nederland mag er volgens het kabinet pas weer vanaf 1 september betaald voetbal gespeeld worden. Mogelijk dat de inschrijfdatum van de UEFA nog uitgesteld kan worden. "Maar een maand opschuiven lijkt mij heel onwaarschijnlijk", zegt Swart. "Op dat moment wordt het probleem om voor volgend seizoen met een fatsoenlijke wedstrijdplanning te komen zo groot, dat ik dat niet snel zie gebeuren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws