'Iedere club preekt voor eigen parochie en AZ voelt zich een beetje gekrenkt'

'Iedere club preekt voor eigen parochie en AZ voelt zich een beetje gekrenkt'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 18:10di 26-05-2020 om 18:10

Barry van Galen is verrast dat AZ zonder medeweten van de KNVB en Ajax via de UEFA het kampioenschap van de Eredivisie probeerde af te dwingen. De Alkmaarders hebben 'gegokt en verloren', zo stelt het clubicoon.

"De club is tweede geëindigd toen kwam corona. Daar kan je niks anders van maken. Dan kun je proberen om daar wat aan te doen, maar speel dan open kaart met de andere clubs", zegt Van Galen, die tot voor kort scout was in Alkmaar, aan het Algemeen Dagblad. "Voor zover ik het kan zien, is dat nu niet het geval geweest. Dat past niet bij AZ."

"Dachten ze dat het niet naar buiten zou komen dat ze via de UEFA wilden proberen om dat Champions League-ticket binnen te halen? Dat is toch ook vreemd?", meent de voormalig middenvelder van AZ.

Kees Luijckx, eveneens oud-speler van de club, vermoedt dat er nog iets anders achter de stap van AZ schuilt. "Iedere club preekt voor eigen parochie en AZ voelt zich denk ik een beetje gekrenkt doordat ze niet gehoord zijn in de eerdere pogingen tot solidariteit met de andere clubs. Hopelijk leren alle clubs van deze tijd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws