Doorzetter Boymans moet alweer opzoek naar nieuwe club halfjaar na rentree

Doorzetter Boymans moet alweer opzoek naar nieuwe club halfjaar na rentree

26-05-2020 18:25
25

Het avontuur van Ruud Boymans bij Almere City FC blijft beperkt tot een halfjaar. De 31-jarige spits dwong na een lange lijdensweg een contract af in Flevoland, maar zijn aflopende contract wordt niet verlengd.

'In goed overleg hebben Almere City FC en aanvaller Ruud Boymans besloten geen nieuw contract met elkaar aan te gaan. Boymans behoudt derhalve de transfervrije status', zo laat de Keuken Kampioen Divisie-club maandag weten. Boymans tekende in januari een contract bij Almere, nadat hij al zes maanden bij de club revalideerde van een zware blessure die hij in november 2016 had opgelopen.

De aanvaller stond liefst 1166 dagen buitenspel, voordat hij zijn rentree maakte bij Almere. "Ik heb vaak gedacht aan stoppen, maar heb uiteindelijk toch de motivatie gevonden met de juiste mensen om me heen. Ik heb het geloof gehouden om door te zetten en dat resulteert in een contract bij Almere City", liet hij eind januari weten. De teller bleef uiteindelijk steken op drie invalbeurten voor Almere. Daarin kwam hij niet tot scoren.

Boymans speelde in het verleden voor Fortuna Sittard, VVV-Venlo, AZ, NEC, Willem II en FC Utrecht. Hij verruilde de Domstedelingen in de zomer van 2016 voor Al Shabab, waar hij zijn zware kwetsuur opliep.