Vitesse heeft beet en presenteert nieuwe trainer: 'Intensiteit staat centraal'

Vitesse heeft beet en presenteert nieuwe trainer: 'Intensiteit staat centraal'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 18:31di 26-05-2020 om 18:31

Laatste update: dinsdag 26 mei 2020 om 19:03di 26-05-2020 om 19:03

Thomas Letsch is de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. De 51-jarige Duitser heeft een contract voor twee jaar ondertekend in het Gelredome, zo maakt de Arnhemse club maandagavond bekend.

De aanstelling van Letsch komt uit de koker van landgenoot Johannes Spors, die sinds kort technisch directeur bij de Gelderse club is. De twee kennen elkaar via de Red Bull-connectie. Letsch was eerder vooral werkzaam in Oostenrijk. Hij was er assistent bij Red Bull Salzburg en zwaaide zelf de scepter bij FC Liefering en Austria Wien. Bij die laatste club was hij tussen februari 2018 en maart 2019 actief.

Letsch is de opvolger van Edward Sturing, die na het vertrek van Leonid Slutsky als interim-trainer de honneurs waarnam. Sturing wilde zelf graag aanblijven, maar Spors kiest dus voor zijn landgenoot. "Natuurlijk ken ik Johannes al langer. Daarnaast weet ik dat de speelwijze zoals ik die voor ogen heb, goed overeenkomt met de speelstijl die bij Vitesse past. Ik zie dit als een geweldige uitdaging. Ik wil spelers ontwikkelen en spelelementen zoals intensiteit zien op het veld", zegt de coach.

"Het is duidelijk dat Thomas en ik elkaar kennen vanuit het RB-circuit", vertelt Spors. "Onze voetbalfilosofie, waarin intensiteit centraal staat, komt overeen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Thomas als hoofdtrainer aan iets moois gaan bouwen. Thomas is bovendien een ervaren trainer. Daarnaast heeft hij een achtergrond als docent, wat uiteraard van pas komt in het managen van een team en staf."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws