Update: Telegraaf bevestigt: Ajax heeft 'opvolger van Dolberg' bijna binnen

Update: Telegraaf bevestigt: Ajax heeft 'opvolger van Dolberg' bijna binnen

26-05-2020 19:34 Laatste update: 21:07
160

Ajax heeft weer de pijlen gericht op een groot talent van het Deense Silkeborg. Volgens Ekstra Bladet is de kans groot dat Eskild Munk Dall in de voetsporen treedt van Kasper Dolberg met een overstap naar Amsterdam.

Ajax maakt serieus werk van de zeventienjarige vleugelaanvaller, die al langere tijd wordt gevolgd door Scandinavië-scout John Steen Olsen. Doll was in december al op stage bij de Nederlandse topclub, waar hij indruk maakte tijdens een testwedstrijd. Eerder was het Deense talent ook op proef bij Valencia.

Het coronavirus zorgt er wel voor dat de deal vertraging oploopt, aangezien Ajax de speler nog niet aan een medische keuring heeft onderworpen. Naar verluidt is met de overgang een transfersom tussen de 400.000 en 700.000 euro gemoeid. Dat bedrag kan nog oplopen via bepaalde clausules, bijvoorbeeld wanneer Dall doorbreekt in de Johan Cruijff Arena.

Ekstra Bladet stelt dat Dall een 'typische Ajax-speler' is. De aanvaller is technisch goed onderlegd, snel, een prima afmaker en hij kan voorin op meerdere posities uit de voeten. De Deense jeugdinternational maakt deel uit van Silkeborg O19. Zijn debuut in het eerste elftal maakte hij nog niet.

Update: Ook de Telegraaf maakt melding van de aanstaande transfer van Esklid Munk Dall, de 17-jarige vleugelaanvaller van Silkeborg. 'Bronnen in Amsterdam' bevestigen dat Ajax op het punt staat om de jonge Deen over te nemen van Silkeborg. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast