'Dan begon Zlatan mij zonder reden te schoppen, maar hij was een aardige gast'

'Dan begon Zlatan mij zonder reden te schoppen, maar hij was een aardige gast'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 19:55di 26-05-2020 om 19:55

Steven Pienaar kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij Ajax, waar hij vaak op één hotelkamer sliep met Zlatan Ibrahimovic. De Zuid-Afrikaan deelt in gesprek met The Athletic enkele fraaie anekdotes over onder meer de Zweed.

Pienaar blikt onder meer terug op de brand van de spelersbus voorafgaand aan een uitduel bij FC Groningen in 2003. De Ajacieden werden om 01.00 uur wakker gemaakt door de teamarts. "Hij bleef heel rustig en vertelde ons niet in paniek te raken, maar zei dat er brand was en dat we onze tassen moesten pakken en onze kamers moesten verlaten."

De spelersbus stond geparkeerd onder het hotelraam van Pienaar en Ibrahimovic. "Ik trok de gordijnen open en zag de vlammen hoog opspringen. Ik dacht dat de bus zou gaan ontploffen." De Zuid-Afrikaan raapte zijn spullen bijeen en wilde de kamer verlaten, maar werd teruggefloten door de Zweedse aanvaller. "Zlatan stond daar maar en zei: Niet zomaar vertrekken, hé. Je moet mijn tas ook nog meenemen."

Na anderhalf uur mochten de Ajax-spelers weer terug naar hun kamer. "Ronald Koeman, onze trainer, vertelde ons dat we weer moesten gaan slapen. Maar ik sliep met één oog open." Koeman besloot zijn spelers dan ook op te peppen: "Kijk waar ze jullie doorheen hebben laten gaan. Neem een koude douche, want de helft van jullie slaapt nog, en win de wedstrijd. We wonnen met 2-0, Zlatan scoorde."

Pienaar rept met geen kwaad woord over Ibrahimovic, die bekend staat om zijn opvallende acties. "Er was vaak niet veel plek tussen de bedden. Dan begon hij mij te schoppen. Geen idee waarom, maar verder was hij een vriendelijke gast. We woonden dicht bij elkaar en speelden tegen elkaar op de PlayStation. Goede tijden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws