Van Gaal: 'Wie heeft gelezen wat Cruijff zei in Spaanse media, zal dat begrijpen'

Van Gaal: 'Wie heeft gelezen wat Cruijff zei in Spaanse media, zal dat begrijpen'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 20:38di 26-05-2020 om 20:38

Laatste update: dinsdag 26 mei 2020 om 20:48di 26-05-2020 om 20:48

Louis van Gaal baalt nog altijd van de manier waarop Johan Cruijff hem behandelde, toen hij trainer was van FC Barcelona. De ex-bondscoach van het Nederlands elftal benadrukt dat de legendarische nummer veertien niet van invloed is geweest op zijn visie.

"Nee, ik heb de leer van Michels overgenomen en aangevuld. Cruijff was veel meer vrijheid-blijheid. Ik zit daartussenin en heb het ook niet als jammer ervaren dat Cruijff en ik nooit hebben samengewerkt", zo vertelt Van Gaal aan Voetbal International.

"Wie destijds in de Spaanse kranten heeft gelezen wat hij over mij zei, zal dat begrijpen", vervolgt de oud-coach van Ajax, AZ, Bayern München en Manchester United. "Waarom deed Johan dat? Hoe kan het zijn dat een landgenoot in het buitenland je zo bejegent in de media en waarom gebeurde precies het tegenovergestelde toen Frank Rijkaard daar trainer was?"

Van Gaal zegt dat Cruijff 'het hem heel moeilijk heeft gemaakt'. "Dat ik als coach tot mijn 65ste ben doorgegaan, heb ik niet aan Cruijff te danken. Dat heb ik aan mezelf te danken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws