Ajax-target Schwolow blinkt uit bij Freiburg, Klaassen schiet weinig op met punt

26-05-2020 22:24
19

SC Freiburg heeft in de strijd om een Europa League-ticket dure punten verloren tegen Eintracht Frankfurt. De nummer zeven van de Bundesliga stond met 1-3 voor, maar gaf de voorsprong weg. Werder Bremen pakt knap een punt tegen Borussia Mönchengladbach, maar schiet daar weinig mee op in de strijd tegen degradatie.

Eintracht Frankfurt - Freiburg 3-3
Freiburg had de zaken voor rust uitstekend voor elkaar en kwam na een klein half uur verdiend op voorsprong. Vincenzo Grifo kroop naar binnen en schoot knap in de verre hoek raak. Het werd echter al snel weer 1-1 door André Silva.

Eintracht kreeg in de tweede helft kans na kans, maar kwam niet voorbij Alexander Schwolow. De doelman, die in verband wordt gebracht met Ajax, hield vrijwel alles uit z'n doel en ontpopte zich tot man van de wedstrijd. Tot zijn opluchting maakten Nils Petersen en Lucas Holer er 1-2 en 1-3 van. Petersen kopte hard raak in de kruising en ook Holer verschalkte Kevin Trapp.

De wedstrijd rustig uitspelen was er niet bij voor Freiburg. Bas Dost kreeg nog een grote kans op de aansluitingstreffer, die tien minuten voor tijd alsnog viel dankzij Daichi Kamada. Schwolow moest uiteindelijk nog een keer vissen toen Timothy Chandler de schade helemaal herstelde. Eintracht kreeg zelfs nog kansen op de winst, maar Schwolow hield Freiburg op de been.

Werder Bremen - Gladbach 0-0
Werder Bremen heeft thuis knap een punt gepakt tegen Gladbach, maar heeft daar weinig aan. Het werd 0-0. Bij Werder stonden Davy Klaassen, Niklas Moisander en Milot Rashica in de basis. De eerste kansen waren nog voor Gladbach, maar Werder beet daarna knap van zich af.

In de tweede helft maakte maar één ploeg aanspraak op de winst en dat was Werder. De nummer zeventien van Duitsland kreeg kans na kans, maar miste scherpte. Rashica zag zijn vrije trap worden gekeerd en even later mikte Klaassen te hoog bij een rebound.

Ook in de slotfase regende het kansen voor Werder, maar de bal mocht er simpelweg niet in. De 0-0 bij Werder is de tweede tegenvaller in korte tijd voor Gladbach, dat afgelopen weekend al verloor van Bayer Leverkusen en alle zeilen bij moet zetten voor een plek in de Champions League.