Leverkusen heeft flinke off-day: ontketend Wolfsburg geeft Bosz stof tot nadenken

26-05-2020 22:21
6

VfL Wolfsburg heeft de lange reeks zonder nederlaag van Bayer Leverkusen hardhandig beëindigd. De mannen van Peter Bosz werden in eigen huis verslagen door de uitstekend uitgevoerde standaardsituaties van Die Wölfe: 1-4.

Wolfsburg, waar Wout Weghorst een basisplaats had, reisde als nummer zes af naar Leverkusen en maakte vanaf minuut één duidelijk dat de mannen van Bosz een pittige avond tegemoet zouden gaan. Waar Leverkusen de afgelopen wedstrijden naar hartelust kon combineren, werd hen dat nu heel moeilijk gemaakt door de compact spelende Wölfe.

Daarnaast kwam de ploeg van Weghorst met een wapen op de proppen waar Leverkusen geen antwoord op had: goed uitgevoerde standaardsituaties. Voor rust kwam uit zo'n moment dan ook de openingstreffer. Marin Pongracic werkte de bal binnen uit een knap aangesneden vrije trap van Maximilian Arnold. Leverkusen kon daar weinig tegenover stellen.

Ook na rust werden de aanvalsgolven van Die Werkself vakkundig onklaar gemaakt door Wolfsburg. In tien doldwaze minuten werd het grote verschil in score vervolgens gemaakt. Maximilian Arnold zag een vrije trap van richting veranderd worden en in de hoek ploffen, waarna ook Renato Steffen en opnieuw Pongracic (uit een vrije trap) Leverkusen-goalie Hradecky het nakijken gaven. Wout Weghorst was diep in blessuretijd nog dicht bij een goal, maar miste van dichtbij.

In de slotfase redde Julian Baumgartlinger de eer nog voor Leverkusen, maar dat was dan ook het enige lichtpuntje voor de teleurgestelde Bosz. Afgelopen weekend nestelden hij en zijn ploeg zich nog op plek vier, die recht geeft op Champions League-voetbal. Door de nederlaag tegen Wolfsburg en het puntje dat Gladbach bij Werder verdiende staat Leverkusen nu op doelsaldo vijfde.