'Ik ben ervan overtuigd dat wij niet een halfjaar zonder publiek zullen spelen'

'Ik ben ervan overtuigd dat wij niet een halfjaar zonder publiek zullen spelen'

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 07:39wo 27-05-2020 om 07:39

FC Dordrecht rekent erop dat het stadion niet een halfjaar gesloten blijft voor publiek. Algemeen directeur Hans de Zeeuw denkt na over mogelijkheden om eerder weer fans toe te kunnen laten.

Dat is cruciaal voor het voortbestaan van veel clubs, stelt De Zeeuw in het Algemeen Dagblad. Momenteel houden veel clubs rekening met het scenario dat er tot 1 januari 2021 of misschien wel een volledig seizoen geen fans welkom zijn. "Toch ben ik ervan overtuigd dat wij niet een halfjaar zonder publiek zullen spelen, omdat dat dan de gemeenschap te veel geld zou gaan kosten en clubs dreigen om te rollen", zegt De Zeeuw.

Dordrecht werkt al aan concepten om sponsors en fans binnen te kunnen laten. "Wij moeten sowieso gaan voetballen in aanwezigheid van onze businessclubleden en trouwste fans, die zich heel genereus hebben opgesteld door ons ook in deze periode te blijven steunen. Op dat vlak werken we ook al aan maatregelen om dat mogelijk te maken. We kunnen mensen afzonderlijk toelaten in het stadion en verdelen over meerdere locaties. Onze hostesses kunnen drankjes tijdens de wedstrijd en in de pauze verzorgen, voor de vaste supporters kun je denken aan lopende uitgifte van bier en frisdrank. Ik denk dat we sowieso zonder uitpubliek gaan spelen, om verplaatsingen te voorkomen", aldus De Zeeuw.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verwacht jij dat fans in 2020 al welkom zullen zijn bij voetbalwedstrijden?

(827 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws