Voormalig Oranje-aanvoerster Migchelsen (49) na kort ziekbed overleden

Voormalig Oranje-aanvoerster Migchelsen (49) na kort ziekbed overleden

27-05-2020 09:27 Laatste update: 09:39
41

Liesbeth Migchelsen, 95-voudig international van de Oranjevrouwen, is dinsdag na een kort ziekbed op 49-jarige leeftijd overleden. Dat maakt haar Australische werkgever Canberra United bekend.

Migchelsen was trainer van Canberra United, dat laat weten 'diep bedroefd' te zijn. De oud-international werd geboren in Harderwijk en kwam uit voor onder meer VVOG in Harderwijk, Puck Deventer, SV Saestum, het Duitse FFC Heike Rheine, AZ. Lange tijd was ze aanvoerster van Oranje.

In totaal werd ze drie keer landskampioen, met Saestum (2000) en AZ (2008 en 2009). Als aanvoerster van de Alkmaarse club was de centrumverdediger de eerste speelster die de kampioensschaal van de kersverse Eredivisie voor vrouwen omhoog mocht houden.

Na haar carrière ging Migchelsen aan de slag als trainer. Ze leidde Canberra United naar het kampioenschap in Australië en was assistent-bondscoach onder Vera Pauw bij Zuid-Afrika. Sinds 2011 was Migchelsen ook actief als docent voor de KNVB en UEFA. Migchelsen leed aan kanker.