Groenendijk wil op hoogste niveau blijven en bedankt voor 'mooie club' Feyenoord

Groenendijk wil op hoogste niveau blijven en bedankt voor 'mooie club' Feyenoord

27-05-2020 11:12
39

Alfons Groenendijk is door Feyenoord gepolst om komend seizoen het nieuwe O21-elftal te coachen. De oud-trainer van onder meer Willem II, Jong Ajax, Excelsior en ADO Den Haag heeft daarvoor bedankt.

Groenendijk was de laatste weken in beeld voor de vacante trainerspositie, maar wil het liefst aan de slag in de Eredivisie of het buitenland. "Ik heb hele goede gesprekken gehad met technisch directeur Frank Arnesen en was ook gevleid dat zo'n mooie club mij wilde hebben. Maar op dit moment liggen mijn ambities bij het hoofdtrainerschap van een club op het hoogste niveau", laat Groenendijk weten aan RTV Rijnmond.

Wedden

Meer odds

Desondanks bestaat de kans dat Groenendijk op termijn naar De Kuip komt. Hij wordt nadrukkelijk genoemd als assistent-trainer in de technische staf van Dirk Kuyt. Het clubicoon moet vanaf het seizoen 2021/2022 Dick Advocaat opvolgen in De Kuip. Het is de bedoeling dat Groenendijk zijn ervaren rechterhand wordt. De twee kennen elkaar van hun spelerstijd bij FC Utrecht. Henrik Larsson en John de Wolf moeten twee en derde assistent worden.