PSV en aanvoerder Afellay (34) na mislukte terugkeer definitief uit elkaar

PSV en aanvoerder Afellay (34) na mislukte terugkeer definitief uit elkaar

27-05-2020 15:54 Laatste update: 17:57
140

PSV en Ibrahim Afellay gaan uit elkaar. Dat bevestigt de Eindhovense club woensdag. De 34-jarige aanvoerder verlaat PSV 'in goed overleg'.

Afellay keerde vorig jaar terug bij de club waar hij doorbrak, maar kwam niet verder dan 164 minuten in vier officiële wedstrijden voor PSV. Zijn aflopende contract wordt na gesprekken tussen de middenvelder en de clubleiding niet verlengd door PSV, dat spreekt van een 'respectvol' afscheid.

"We hebben Ibrahim uitgelegd wat in onze ogen zijn perspectief is en dat we denken dat dit niet past bij zijn ambities", verklaart technisch manager John de Jong op de clubsite. "Omdat we zo ontzettend veel respect hebben voor zijn loopbaan én de manier waarop hij zich na zijn terugkeer heeft gepresenteerd, zijn dat moeilijke gesprekken."

"We gaan echter goed uit elkaar en we rekenen erop dat het afscheid tijdelijk is", voegt De Jong eraan toe. "Ibi is en blijft een echte PSV'er. Qua voetbal zit zijn tijd bij PSV er nu op, maar onze deur staat altijd voor hem open."

Afellay wil nog geen punt achter zijn carrière zetten en gaat op zoek naar een nieuwe club. Ondanks zijn geringe aandeel in wedstrijdverband, maakte Afellay als mens een goede indruk op de trainers en leiding van PSV.