Afellay 'niet eens met sportieve conclusies' PSV: 'Loopbaan zit er nog niet op'

Afellay 'niet eens met sportieve conclusies' PSV: 'Loopbaan zit er nog niet op'

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 16:21wo 27-05-2020 om 16:21

Ibrahim Afellay is ondanks zijn gedwongen vertrek bij PSV niet van plan een punt te zetten achter zijn loopbaan. De 34-jarige aanvoerder legt zich niet neer bij de sportieve conclusies van de Eindhovenaren, valt te lezen op de clubsite.

"Ik ben van mening dat mijn loopbaan er nog niet op zit, dat ik op een goed niveau nog van waarde kan zijn", vertelt Afellay. "Ik voel me sinds de winterstop pas echt honderd procent fit. De komende weken ga ik gebruiken om te bepalen of ik bij een andere club nog voor mijn kans wil gaan."

De 53-voudig international van het Nederlands elftal kijkt desondanks met een goed gevoel terug op het onderhoud met technisch manager John de Jong en algemeen directeur Toon Gerbrands. "John en Toon zijn eerlijk geweest en dat waardeer ik ontzettend. Ze hebben duidelijk laten blijken dat de warmte die ik voel voor PSV wederzijds is. En daar ben ik echt blij mee. Ik ben door de jaren heen een echte PSV"er geworden en gebleven. Het is mooi om te horen dat ik hier altijd welkom blijf."

De Eindhovenaren hopen Afellay na zijn spelerscarrière in de armen te sluiten. "Ibi is op en top professional. Een voorbeeld voor velen. Zijn drive om terug te willen komen na maar liefst drie zware knieblessures is prijzenswaardig geweest. Maanden heeft hij individueel getraind, daarna met PSV onder 19, om vervolgens bij de A-selectie in te stromen. Ik heb daar echt bewondering voor."

"Maar naast die brandende ambitie maakt hij keuzes met zijn verstand en gaat hij nooit over één nacht ijs", aldus De Jong. "Om al deze karaktereigenschappen willen wij hem in de toekomst graag weer bij PSV betrekken. In de rol die hem past."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws