Update: Luiz praat al met Benfica-voorzitter na twijfels over Arsenal-toekomst

Update: Luiz praat al met Benfica-voorzitter na twijfels over Arsenal-toekomst

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 17:11wo 27-05-2020 om 17:11

Laatste update: zaterdag 30 mei 2020 om 13:08za 30-05-2020 om 13:08

Het avontuur van David Luiz bij Arsenal is mogelijk al bijna voorbij. De 33-jarige Braziliaan loopt volgende maand al uit zijn contract bij The Gunners, meldt Sky Sports.

Luiz kwam vorig jaar augustus voor zo'n negen miljoen euro over van rivaal Chelsea. Destijds werd door bijna alle media gemeld dat hij een tweejarig contract tekende in het Emirates Stadium, maar volgens de Britse omroep blijkt dat niet te kloppen. De verdediger is deze zomer al transfervrij.

Het is zeer de vraag of Luiz nog een nieuwe verbintenis krijgt. De clubleiding van Arsenal moet de hand op de knip houden, na de recordaankoop van Nicolas Pépé, het mislopen van de Champions League-miljoenen én de uitbraak van het coronavirus. Dat manager Mikel Arteta en technisch directeur Edu de Braziliaanse international wél binnenboord willen houden, krijgt mogelijk geen gehoor.

Luiz heeft het zelf ook naar zijn zin bij Arsenal en zou graag in Londen blijven, maar er staan nog geen gesprekken gepland. Sky Sports schrijft dan ook dat een vertrek dreigt. Luiz gaf al eens aan dat hij zijn loopbaan wil beëindigen bij Benfica, de club die hij tussen 2007 en 2011 diende.

Update: David Luiz houdt al voorzichtig rekening met een vertrek bij Arsenal, zo lijkt het. De Braziliaan bevestigt dat hij contact heeft met Benfica. "Ik heb al met voorzitter Luís Filipe Vieira gesproken over mijn rentree", zegt hij tegen Record. "Het is mijn droom om mijn carrière af te sluiten bij Benfica. Wanneer weet ik niet, maar het gaat gebeuren… als Vieira dat toestaat en de fans mij terug willen tenminste. Het Benfica-shirt weer dragen is mij meer waard dan veel prijzen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws