Afellay weet genoeg na 'kort verhaal' van Schmidt: 'Dat heb ik te respecteren'

Afellay weet genoeg na 'kort verhaal' van Schmidt: 'Dat heb ik te respecteren'

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 18:29wo 27-05-2020 om 18:29

Het vertrek van Ibrahim Afellay is een indirect gevolg van de keuze van PSV voor Roger Schmidt. De Duitse trainer heeft na zijn aanstelling aangegeven dat hij geen beroep op de 34-jarige aanvoerder zal doen. PSV maakte woensdag bekend dat Afellay vertrekt.

Afellay vertelt bij PSV TV dat hij niet door de schifting van Schmidt is gekomen. "Mij is door technisch manager John de Jong verteld dat de nieuwe trainer geen beroep op mij zal doen. Dat is een kort, maar duidelijk verhaal en heb ik te respecteren", vertelt hij.

Een verrassing was het niet voor Afellay. "Het kan gebeuren als er een nieuwe trainer komt die zijn eigen spelers wil halen. Ik ben ook niet meer de jongste nu", lacht de 53-voudig international, die nog niet wil stoppen.

"Ik ben op dit moment fit. Voor mij kwam corona - zoals voor heel veel mensen - niet op een goed moment, omdat ik op de deur klopte. Ik zou ook starten tegen FC Emmen (afgelast vanwege coronavirus, red.). Het is zuur, maar dat maakt het er allemaal niet minder om voor mij."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws