Schreuder wint weer eens, Schalke 04 10 (!) duels zonder zege

27-05-2020 22:25 Laatste update: 23:50
20

TSG Hoffenheim weet na zeven wedstrijden eindelijk weer wat winnen is. De ploeg van Alfred Schreuder dreigde de ruime 3-0 voorsprong uit handen te geven, maar gaat alsnog met de drie punten naar huis. Die waren broodnodig, want Schreuder kwam steeds verder onder druk te staan in Duitsland.

Hoffenheim - Köln 3-1
Hoffenheim werd al vroeg in de wedstrijd in het zadel geholpen door Christoph Baumgartner, die na elf minuten scoorde. Köln moest nog binnen het half uur verder met tien man na rood van Sebastiaan Bornauw, na inmenging van de VAR. Baumgartner leek voor rust 2-0 te maken, maar die treffer ging vanwege buitenspel niet door.

De score werd na de rust alsnog verdubbeld door Baumgartner. De 3-0 van Steven Zuber kwam via zijn voet. Niets leek een zege nog in de weg te staan, tot Hoffenheim verder moest met tien man en Köln na een uur de 3-1 maakte. Plots werd het weer spannend. Helemaal toen scheidsrechter Felix Brych de bal een kwartier voor tijd ook nog op de stip legde. Mark Uth faalde echter vanaf elf meter en leek alle Köln-hoop de grond in te boren.

Hoffenheim klimt naar plek zeven en staat drie punten achter VfL Wolfsburg, dat dinsdag Bayer Leverkusen versloeg.

Düsseldorf - Schalke 04 2-1
De malaise van Schalke 04 neemt steeds grotere vormen aan. Woensdag verloren Die Königsblauen met 2-1 van Fortuna Düsseldorf, de derde nederlaag op rij. Schalke heeft nu al tien wedstrijden op rij niet gewonnen. Wonder boven wonder staat de ploeg nog steeds op de negende plaats in Duitsland.

Schalke was lang op weg naar de overwinning. De eerste helft leverde geen goals op, maar na de onderbreking brak Kennie Weston de ban voor Schalke. Hij kopte binnen uit een vrije trap. Niet veel later kwam Düsseldorf op gelijke hoogte. Schalke-doelman Markus Schubert wist een vrije trap nog uit de kruising te houden, maar had geen antwoord op de rebound van Rouwen Hennings. Kenan Karaman kopte vijf minuten later ook de 2-1 binnen.

Schalke vocht met man en macht voor een punt, terwijl Düsseldorf de wedstrijd in de slotfase had moeten beslissen. De thuisploeg pakt drie cruciale punten in de strijd tegen degradatie. De voorsprong van Fortuna (16e) op nummer zeventien Werder Bremen is vijf punten.

Union Berlin - Mainz 1-1
Mainz heeft de uitwedstrijd bij Union Berlin niet winnend af weten te sluiten. De bezoekers, met Jeffrey Bruma en Jean-Paul Boëtius in de basis, kwamen in de Duitse hoofdstad niet verder dan 1-1. Na dertien minuten rondde Bote Baku een vlot lopende Mainz-aanval af en zette de gasten daarmee al gauw op voorsprong.

Die voorsprong werd nog in de eerste helft teniet gedaan door Union. Marcus Ingvartsen schoot een vrije trap rechtstreeks tegen de touwen en zette zijn ploeg daarmee op gelijke hoogte.

Vlak voor rust kreeg Union-middenvelder Andrich twee keer geel en daardoor moesten de hoofdstedelingen de hele tweede helft met een man minder stand zien te houden. Dat lukte de thuisploeg wonderwel, waardoor het Mainz achter zich houdt op de ranglijst. Het verschil tussen de twee clubs blijft drie punten.

Augsburg - Paderborn 0-0
Bij FC Augsburg tegen Paderborn werd er niet gescoord. Jeffrey Gouweleeuw viel bij de thuisploeg een kwartier voor tijd in. Door dat ene puntje is Augsburg nog altijd niet helemaal zeker van handhaving in de Bundesliga. Nummer zestien Düsseldorf, dat won bij Schalke, staat maar vier punten achter Gouweleeuw en zijn ploeggenoten.