Keiharde reacties op Deeney-besluit: 'Hoop dat je zoon corona krijgt'

Keiharde reacties op Deeney-besluit: 'Hoop dat je zoon corona krijgt'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 00:01do 28-05-2020 om 00:01

Laatste update: donderdag 28 mei 2020 om 07:08do 28-05-2020 om 07:08

Watford-aanvoerder Troy Deeney heeft een hoop voor z'n kiezen gekregen nadat hij zei voorlopig niet te willen trainen. Hij bekommerde zich om de gezondheid van zijn vijfjarige zoontje. De reacties liegen er niet om.

Deeney sprak openbaar zijn twijfels uit over de herstart van de Premier League en kondigde al snel aan dat hij niet zou terugkeren op het trainingsveld. Zijn zoontje van vijf maanden is te vroeg geboren en heeft ademhalingsproblemen. "Ik zag wat reacties over mijn zoontje: ik hoop dat je zoon het coronavirus krijgt", zegt Deeney tegen CNN Sport. "Dat is het moeilijke voor mij. Als je daarop reageert, denken mensen: we hebben hem. Dan gaan ze door."

Deeney snapt dat andere spelers hun verhaal niet durven te doen. "We leven in een tijd waarin het vaak gaat over mentale gezondheid en iedereen zich uit moet spreken. Danny Rose en ik hebben dat gedaan en we zijn er helemaal door afgemaakt."

Maar Deeney krijgt ook positieve reacties. "Soms van mensen van wie ik niet eens wist dat ze mijn nummer hadden, maar goed. Dat zegt ook iets. Ook spelers van grote clubs steunen mij. Dat geeft toch aan dat ik iets goed doe. Ik ben maar kleine Troy van Watford, maar mensen luisteren wel naar wat ik zeg."

Naar eigen zeggen is hij helemaal niet tegen de herstart van de competitie. "Het gaat bij mij puur om privéredenen. Ik wilde meer vragen beantwoord hebben door mensen met autoriteit en aan het begin kon dat niet. Niet dat men dat niet wilde of probeerde, maar omdat de informatie er nog niet was. Ik denk dat iedereen kan waarderen wat de Premier League nu probeert. Het is niet zo dat spelers die kritisch zijn meteen afhaken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws