Door die laatste vijf seconden ziet mijn hele leven er anders uit

"Door die laatste vijf seconden ziet mijn hele leven er anders uit"

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 08:09do 28-05-2020 om 08:09

De bizarre promotiewedstrijd tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles heeft exact een jaar later nog altijd impact op de spelers. Go Ahead was een paar seconden verwijderd van promotie naar de Eredivisie, toen Stijn Spierings namens RKC de 4-4 tegen de touwen schoot. De Waalwijkers wonnen uiteindelijk met 4-5.

"Ik heb gejankt als een baby en minutenlang op het veld gelegen", kijkt toenmalig Go Ahead-middenvelder Richard van der Venne in het Brabants Dagblad terug op die middag. "Het is iets waar ik de hele zomer last van heb gehad. Toen we weer voor het eerst een competitiewedstrijd speelden in de Adelaarshorst dacht ik: spelen we weer een jaar in deze divisie, terwijl we in de Eredivisie hadden moeten staan. Ik had daar zoveel pijn van. Ik had dat nog nooit gevoeld en hoop dat ook nooit meer te gaan voelen."

Van de Venne kan de beelden maar moeilijk terugkijken. "Er ging zo veel fout van tevoren, ik heb het later nog een keer geteld. We hebben die bal zes of zeven keer weg kunnen schieten of koppen, maar het was allemaal net niet", aldus de middenvelder, die afgelopen winter de pikate overstap naar RKC Waalwijk maakte. "Anders had ik misschien nog gewoon bij Go Ahead gespeeld. Door die laatste vijf seconden ziet mijn hele leven er anders uit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws