'Mocht Werner naar Barcelona gaan, dan mag hij ons wel een bosje bloemen sturen'

'Mocht Werner naar Barcelona gaan, dan mag hij ons wel een bosje bloemen sturen'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 08:51do 28-05-2020 om 08:51

Laatste update: donderdag 28 mei 2020 om 08:55do 28-05-2020 om 08:55

Jean-Paul Boëtius bewaart slechte herinneringen aan de wedstrijden tegen het RB Leipzig van Timo Werner van dit seizoen. De aanvaller ging vorige week met Mainz met 0-5 ten onder, na de 8-0 nederlaag in Leipzig eerder dit seizoen.

Werner scoorde in die duels zes doelpunten en gaf drie assists. "Mocht Werner naar Barcelona of iets dergelijks gaan, dan mag hij Mainz nog wel een bosje bloemen sturen", grapt Boëtius in het Algemeen Dagblad. "Die statistieken tegen ons, onvoorstelbaar. Zover hadden we het natuurlijk nooit mogen laten komen. Maar Leipzig is een machine, iedereen ziet nu dat de Bundesliga een paar geweldige elftallen heeft. Bayern, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Red Bull Leipzig. Geloof me, die kunnen echt wat, hoor."

Mainz speelde woensdag met 1-1 gelijk tegen Union Berlin en staat nu vijftiende in de Bundesliga, net boven de degradatieplekken. "In Nederland is de strijd om promotie en degradatie beslist achter een bureau. Als ze dat hier hadden gedaan, dan waren wij nu al veilig geweest. Toch heb ik het liever zo. We zullen moeten knokken en we weten dat we in het restant ook nog naar Dortmund en Leverkusen moeten. Dat is zwaar, al zijn uitwedstrijden nu anders dan voor de coronacrisis", aldus Boëtius, die dit seizoen 24 wedstrijden speelde in de Bundesliga.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws