Belgisch broertje van Manchester City breekt na CFG-overname met trainer

Belgisch broertje van Manchester City breekt na CFG-overname met trainer

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 11:40do 28-05-2020 om 11:40

City Football Group (CFG) heeft zich voor het eerst laten gelden bij de nieuwe zusterclub SK Lommel. Peter Maes, trainer van de Belgische tweedeklasser, moet vertrekken.

Maes (55) heeft een aflopend contract in Lommel, dat niet wordt verlengd. De Belgische club kwam recent in het nieuws toen City Football Group, het bedrijf boven onder meer Manchester City, New York City FC en Girona FC, de club overnam.

'Lommel SK kan vandaag bevestigen dat de club de overeenkomst met Peter Maes, die loopt tot 30 juni, niet zal verlengen. Maes kwam bij de club met een overeenkomst van korte duur in het midden van het seizoen 2019-2020 en hielp groenwit bij het handhaven in eerste klasse B', luidt de verlaring op de clubsite. 'Lommel SK wil Peter Maes uitermate danken voor zijn bijdrage en wenst hem het allerbeste in zijn verdere carrière.'

"Straf dat men dit (overname, red.) kan realiseren, zeker in deze coronatijden. Natuurlijk zou ik openstaan om deel uit te maken van dat verhaal. Het zou een enorme uitdaging zijn", zei Maes enkele weken geleden nog in Het Nieuwsblad.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws