LIVE: oppermachtig Bayern zet volgende stap naar achtste titel op rij (gesloten)

LIVE: oppermachtig Bayern zet volgende stap naar achtste titel op rij (gesloten)

30-05-2020 13:00 Laatste update: 20:21
18

De 29e speelronde van de Bundesliga staat op het programma, met zaterdag veel actie van Nederlanders bij Duitse clubs. Ook Bayern München speelt zaterdag: de Beierse club kan een grote stap richting de titel zetten bij winst op Fortuna Düsseldorf. Volg alle Bundesliga-actie (start 15.30 uur) in dit liveblog.

Bayern deelde een mokerslag uit aan concurrent Borussia Dortmund door in Dortmund met 0-1 te winnen, waardoor de voorsprong op de nummer twee opgelopen is naar zeven punten. Omdat ook RB Leipzig verloor (negen punten achterstand), lijkt niets een titel voor Bayern meer in de weg te staan. De club moet vier van de resterende zes wedstrijden winnen om het kampioenschap veilig te stellen. Zaterdag om 18.30 uur neemt Bayern het op tegen Fortuna Düsseldorf.

Maar eerst beginnen er om 15.30 uur vier andere wedstrijden in Duitsland, met veel Nederlanders in actie. Zo treffen de Oranje-spitsen Wout Weghorst en Bas Dost elkaar in het duel VfL Wolfsburg-Eintracht Frankfurt, gaat Davy Klaassen met Werder Bremen op bezoek bij Schalke 04 en speelt het Hoffenheim van Alfred Schreuder tegen het Mainz van Jerry St. Juste, Jean-Paul Boëtius en Jeffrey Bruma. Javairo Dilrosun neemt het met Hertha BSC op tegen Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw speelt.