FC Utrecht in contact met Bonaire over finale: Het is heel serieus

FC Utrecht in contact met Bonaire over finale: "Het is heel serieus"

28-05-2020 13:32 Laatste update: 13:34
139

Het begon als een ludiek idee, maar is inmiddels behoorlijk serieus geworden: het voorstel van FC Utrecht om de bekerfinale tegen Feyenoord op Bonaire te spelen heeft het eiland in rep en roer gebracht. FC Utrecht-advocaat Jeroen Bedaux, die in een vuistdik dossier de optie neerlegde bij de UEFA, heeft veel positieve reacties van Bonaire gekregen.

"Het is heel serieus, want de gezaghebber, de gedeputeerde voor sport en de voorzitter van de voetbalbond op Bonaire hebben dit idee omarmd", zegt Bedaux in gesprek met NU.nl. "Ze zullen vandaag of morgen officieel melden dat ze de finale kunnen organiseren en dat hun accommodatie voldoet aan de regelgeving. En volgens mij heeft Corendon al aangegeven dat zij de vluchten kunnen organiseren."

Bonaire werd als een van de opties aangekaart om de bekerfinale - met als inzet een plek in de Europa League - in juli alsnog te kunnen spelen. Ook het afleggen van de eindstrijd in Duitsland behoort tot de mogelijkheden. "Het gaat ons erom dat de UEFA de bonden heeft gevraagd om alle mogelijke opties te bekijken om wedstrijden door te laten gaan en dat dat ook in alle landen om ons heen gebeurt. Een finale op Bonaire is wat ons betreft heel reëel. Waarom is daar dan niet naar gekeken door de KNVB?", is Bedaux kritisch. FC Utrecht verwacht rond 17 juni een antwoord van de UEFA.