Ook Serie A krijgt groen licht: herstart competitie op 20 juni

Ook Serie A krijgt groen licht: herstart competitie op 20 juni

28-05-2020 19:47 Laatste update: 19:56
91

In navolging van de Bundesliga en de Premier League heeft ook de Serie A een (waarschijnlijke) startdatum bepaald voor het hervatten van de competitie. Het is de bedoeling dat er vanaf 20 juni weer wedstrijden worden gespeeld.

De Italiaanse Minister van Sport Vincenzo Spadafora legt aan premier Giuseppe Conte voor om op 13 juni al wel bekerwedstrijden te spelen. In Italië staan nog twaalf of dertien wedstrijden op het programma. De Serie A werd op 9 maart stilgelegd. De Italiaanse regering gaf al toestemming om de groepstraining te hervatten.

De competitiestrijd in Italië is ongekend spannend. Juventus gaat met 63 punten aan kop, maar nummer twee SS Lazio heeft slechts één puntje minder. Internazionale heeft negen punten minder en lijkt afgehaakt.

Alleen voor de Primera Division moet nog een datum worden gevonden. Van alle grote voetbalcompetities is de Ligue 1 de enige competitie die niet afgemaakt wordt. Nederland besloot als een van de eerste landen om de stekker uit de competitie te trekken.