In opspraak geraakte Bruns legt bestuursfunctie bij Heracles Almelo neer

In opspraak geraakte Bruns legt bestuursfunctie bij Heracles Almelo neer

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 20:44do 28-05-2020 om 20:44

Richard Bruns heeft zijn taken als bestuurslid van Heracles Almelo voorlopig neergelegd. Bruns werd deze week geschorst door zijn werkgever Keolis, omdat hij samen met een collega betrokken zou zijn bij fraude.

Keolis is een vervoersmaatschappij dat in opspraak is geraakt omdat er geheime afspraken zouden zijn gemaakt met Chinese bedrijven bij de aanschaf van 300 elektrische bussen, ter waarde van 900 miljoen euro.

Aan het te laat leveren van de bussen zouden geen gevolgen zitten voor de Chinese bedrijven. Dat wil zeggen: geen boetes of rechtszaken. Mede dankzij die afspraken wist Keolis de order naar zich toe te trekken, anders zou het bedrijf een fors deel van de omzet verliezen. Concurrerende bedrijven konden die afspraken niet maken. De afspraken werden niet in het contract gezet, maar zijn wel ontdekt.

Directielid Bruns zou daarbij betrokken zijn geweest, net als een collega. Hij werd geschorst. Bruns behoort ook tot het bestuur van Heracles, maar heeft die functie 'voorlopig neergelegd', meldt de club. 

"Keolis heeft dit onderzoek gestart, zo is bekend. Richard heeft ervoor gekozen om zijn taken als bestuurslid neer te leggen zolang het onderzoek loopt", laat voorzitter Hans Bredewoud weten. Bruns was vanaf 1 januari bestuurslid van Heracles. Hij is de vader van Thomas Bruns.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws