Zou niet graag in de schoenen van het PSV-bestuur willen staan, zeg ik eerlijk

"Zou niet graag in de schoenen van het PSV-bestuur willen staan, zeg ik eerlijk"

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 09:35vr 29-05-2020 om 09:35

Laatste update: vrijdag 29 mei 2020 om 09:46vr 29-05-2020 om 09:46

Kees Ploegsma sr. heeft te doen met de clubleiding van PSV. De Eindhovenaren krijgen flinke financiële klappen te verwerken in deze coronacrisis.

De zaakwaarnemer en oud-technisch manager van de club maakt zich vooral zorgen om de sponsors. "Ik zou nu niet graag in de schoenen van het huidige bestuur van PSV willen staan, zeg ik eerlijk", zegt de 74-jarige Ploegsma in het Eindhovens Dagblad. "Voor de grote sponsoren hoeft PSV denk ik niet te vrezen, maar een niveau daaronder zal het lastig worden. Als het bij een onderneming gaat om ontslagen of het laten sneuvelen van marketingkosten, vist het voetbal normaal gesproken achter het net. Ik denk dat de meeste seizoenkaarthouders de club wel trouw blijven."

Interessant worden de ontwikkelingen op de transfermarkt komende zomer. PSV zal creatief moeten zijn bij de samenstelling van de nieuwe selectie. "Clubs kijken nu allemaal naar elkaar en wachten af", zegt Ploegsma, die nog actief is als zaakwaarnemer. "In juli maken ze de balans op en kunnen ze weer aan de toekomst denken via kopen en verkopen. Salarissen zullen lager worden en bepaalde situaties in spelersgroepen scheef kunnen groeien door contracten voor en na de coronaperiode. Salarisverlagingen doorvoeren bij bestaande contracten is een lastige opgave. Ik denk dat meer wordt geprobeerd om spelers te ruilen. De markt biedt straks ook kansen omdat voor clubs spelers beschikbaar kunnen komen die normaal gesproken onhaalbaar waren."

Om kosten te besparen heeft PSV met de spelersgroep, staf en directie al een akkoord bereikt over de tijdelijke verlaging van de salarissen. Ook werden de contracten van onder meer Daniel Schwaab en Ibrahim Afellay niet verlengd.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws